Christmas Carols door Zwolse Cantorij 17 december in Oosterkerk

Op zondag 17 december a.s. wordt in de Oosterkerk (Bagijnesingel 17, 19.00 uur) een Festival of Lessons and Carols gehouden door de Zwolse Cantorij o.l.v. Rudie Altelaar.

Het eerste Festival of Lessons and Carols werd ruim 100 jaar geleden gezongen in Cambridge. Nog steeds zingt daar het beroemde Choir of King’s College de carols op kerstavond in de kathedraal. Sinds 1928 verzorgt de BBC jaarlijks een uitzending. Al snel na de eerste uitvoeringen werd het een traditie die zich vanuit Cambridge verspreidde over Europa en Noord-Amerika. Ook in Nederland is het een feestelijk kerstgebruik geworden. Negen korte bijbellezingen uit Genesis, de profetische boeken en de evangeliën worden afgewisseld met carols, hymnes en koorwerken. De kerkbezoekers worden enkele malen uitgenodigd een lied mee te zingen. De keuze van de liederen varieert per keer.

De Zwolse Cantorij o.l.v. Rudie Altelaar volgt deze traditie ook dit jaar weer. Op 17 december a.s. verzorgt de cantorij een Festival of Lessons and Carols in de Oosterkerk. De keuze van de carols is divers: middeleeuws, 18e-eeuws en modern (The first Nowell, See amid the winter’s snow, O come all ye faithful en vele andere). Marijn de Jong verzorgt de orgelbegeleiding. Liturg is Ilse Swart.