Week van Gebed 2024: de grote liefdesopdracht

van: 21 januari 2024
tot: 28 januari 2024

Aan de hand van het verhaal van de barmhartige Samaritaan staat de Week van gebed voor eenheid van christenen 2024 in het teken van het grote gebod dat Jezus geeft: Heb God lief… en je naaste als jezelf. De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 21 tot en met 28 januari 2024. Het Platform Kerken in Zwolle nodigt iedereen uit om op een of andere manier deel te nemen aan de Week van Gebed.

Het materiaal voor deze Week van gebed voor eenheid is afkomstig van christenen uit Burkina Faso. Broeders en zusters van het katholieke aartsbisdom Ouagadougou, van protestantse kerken en oecumenische organisaties werkten samen om christenen wereldwijd te helpen een week lang in eenheid te bidden. In Nederland zorgen MissieNederland, de Raad van Kerken in Nederland en Samen Kerk in Nederland (SKIN) voor de vertaling en uitgave van het materiaal.

In Zwolle worden naast verschillende vieringen ook buurtinspiratie bijeenkomsten georganiseerd, en gebedswandelingen. De Startviering voor heel Zwolle is op 22 januari om 19.00 uur in de Kapel aan de Hogenkampsweg 25, voorganger is Henk van Dam e.a.

Bekijk hier het volledige nieuwsbericht.