Zondagmiddagopvang dak- en thuislozen in de Bres

 

Ook in het komend winterseizoen (1 november 2023 – 1 april 2024) is er weer een zondag-opvang voor dak- en thuisloze mensen in het inloophuis de Bres. Op die middagen zorgt een aantal vrijwilligers uit de kerken van Zwolle van half twee tot half vijf voor gastvrijheid.

Wellicht iets voor u om daar als gastvrouw of gastheer naast de zondagse kerkgang concreets iets te betekenen voor mensen die geen dak boven hun hoofd hebben?

Vrijwilligers melden zich vaak niet aan, omdat men de indruk heeft dat het te bijzondere mensen zijn die op zondagmiddag in de Bres komen. Het is laagdrempeliger dan jij en u denkt. Het enige talent dat je als gastvrouw of gastheer dient te bezitten, is een hart voor een medemens die anders op zondag door de stad moet zwerven of zijn heil moet zoeken tot een bankje in het park. Vraag gerust meer informatie of doe een keer vrijblijvend mee. Vrijwilligers die eerder hebben meegedaan, kunnen vertellen, hoe leuk en zinvol het is.

U kunt voor meer informatie en aanmelding terecht bij de diaconaal consulent per email: consulent@diaconiezwolle.nl of telefonisch: 06 – 1018 6422.