Zomerpakkettenactie van Present

Berichtenarchief

De zomerpakkettenactie is weer van start! Doe mee en meld u aan vóór 10 mei.
In de afgelopen jaren heeft u er vast al van gehoord: de zomerpakkettenactie van Present.

Wat is de zomerpakkettenactie ook weer
Een pakket samenstellen voor een gezin voor wie de zomer niet zo’n leuke periode is. Omdat ze het niet breed hebben of omdat er andere problemen spelen.
Meld jezelf of je groep voor 10 mei aan via de website van Present. Daarna gaat Present jullie koppelen aan een gezin. Gezinnen worden opgegeven door hulpverleners en het contact met het gezin loopt ook via de hulpverlener. De inhoud van een pakket? Denk dan aan bonnen voor ijsjes, de bioscoop, zomerspeelgoed, leuke tijdschriften etc. In 2019 werd er ook steeds vaker een ‘belevenis’ in de pakketten gedaan: een aanbod van de samenstellers om samen met het ontvangende gezin naar de speeltuin te gaan, of samen buitenspelletjes doen, of picknicken etc. Per pakket wordt gekeken naar wat wenselijk/mogelijk is voor de samenstellers en ontvangers: alles gaat in goede afstemming tussen de samenstellers en de hulpverlener zodat het ook echt een pakket op maat wordt.

Brengen kan tot ongeveer 9 juli 2020. Budget is meestal rond de 50 euro, maar jullie budget is leidend. Vorig jaar konden maar liefst 150 pakketten worden uitgedeeld! Aanmelden kan via de website van Present Zwolle: www.presentzwolle.nl/zomerpakkettenactie. Daar is nog meer informatie te vinden.
Van harte aanbevolen door de diaconie!