Zomerpakketten actie

Berichtenarchief

De zomer is een heerlijke tijd met vakanties. Leuke uitjes naar de dierentuin of het pretpark, ijsjes eten, van de glijbaan in het zwembad en ga zo maar door. Maar wat doe je als gezin als er geen geld is om deze dingen te doen? Stichting Present Zwolle organiseert deze zomer voor de achtste keer op rij de zomerpakketten actie. Zo wordt de zomer voor een aantal van deze gezinnen een beetje zonniger. De pakketten worden samengesteld door vrijwilligers en komen terecht bij cliënten van maatschappelijke organisaties. In 2021 heeft deze actie coranaproof plaatsgevonden en bijna 160 pakketten opgeleverd!

Inhoud pakketten
Het pakket wordt samengesteld door mensen uit diverse kerken in/rond Zwolle en door mensen die zich aanmelden. De inhoud? Denk aan bonnen voor ijsjes, zomerspeelgoed, leuke tijdschriften etc. Er wordt ook steeds vaker een ‘belevenis’ in de pakketten gedaan: een aanbod van de samenstellers om samen met het ontvangende gezin naar de speeltuin te gaan, of samen buitenspelletjes doen, of picknicken etc. Per pakket wordt gekeken naar wat wenselijk/mogelijk is voor de samenstellers en ontvangers: alles gaat in goede afstemming tussen de samenstellers en de hulpverlener zodat het ook echt een pakket op maat wordt. U kunt uw pakket zelf bezorgen bij de aan u toegewezen ontvanger.

De diaconieën van de Adventskerk en de Oosterkerk ondersteunen, evenals voorgaande jaren, de zomerpakketten actie van Present. U kunt zich als samensteller aanmelden tot 24 mei 2022.

Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u zich aanmelden: a.oldenkamp13@outlook.com