Israël speciaal

Berichtenarchief

Van 20 – 29 maart 2020 wordt er een reis naar Israël georganiseerd met medewerking van Mariska van Beusichem, stadspastor in Zwolle. Het belooft een unieke ervaring te worden waar we kennismaken met verleden, heden en toekomst.

We landen per vliegtuig midden in de woestijn en trekken verder per luxe touringkar naar het zuiden. Vanuit Eilat bezoeken we de Negev woestijn met oa het Timna park met de kopermijnen van koning Salomo. We genieten van de natuur enmaken een prachtige wandeling door de Ramonkrater, de Grand Canyon van Israel en het national park Ein Avdat. Vanuit Askelon bezoeken we kibbutz Yad Mordechai waar tijdens de onafhankelijkheidsoorlog in 1948 hard is gevochten. We zien resten van het strijdtoneel en kijken uit over Gaza. Aan de grens hebben we een ontmoeting met de IDF (Israelische leger). In Jericho maken we kennis met Tass Saada, de vroegere chauffeur van Arafat die zich bekeerde tot christen. Een bezoek aan Jeruzalem, Bethlehem en de Golan ontbreekt op deze reis niet. Ondanks de sporen van geweld is er bij velen het verlangen naar vrede. Dit zien we als we een wandeling maken door het park of peace aan de Jordaanse grens. Het park is afgesloten met prikkeldraad maar er zijn openingen! En we maken kennis met de vrouwenbeweging Woman wage Peace. Al met al een bijzondere reis, speciaal samengesteld voor iedereen die interesse heeft in wat mensen drijft op zoek naar de vrede!

De prijs ligt rond de 1.700 euro per persoon op basis van een 2 persoonskamer en half pension. Bij 20 personen gegarandeerd vertrek. Informatie en aanmelding: Anneke van der Meulen, an.vandermeulen@planet.nl. In het najaar wordt er een informatieavond georganiseerd.