‘Walk of Peace’ in de Aa-landen

Nieuws

Doe je ook mee aan de ‘Walk of Peace’ in de Aa-landen? Zaterdag 16 september is de start om 13.30 bij ‘De werkschuit’ (Rijnlaan 200) en het duurt tot ongeveer 17.00 uur. Op de eerste dag van de Vredesweek, waarin veel activiteiten van kerken, organiseert het Zwols Vredesplatform weer een Walk of Peace. Deze keer in de Aa-landen. Je kunt lopen of fietsen met één van de groepjes. Het thema is: Klimaat en Vrede.

We gaan op bezoek bij groepen en organisaties in de wijk die zich inzetten voor verbetering van het woonklimaat door vergroening, verbetering van het leefklimaat en een beter sociaal klimaat op kleine of grotere schaal. Wie zet zich in om temperatuurstijgingen in de wijk te beperken door bomen te planten? Wie maakt werk van het verbeteren van hoe mensen in de wijk met elkaar omgaan? Ben je geïnteresseerd in wat er allemaal op het gebied van Klimaat en Vrede gebeurt in de AA-landen? Loop of fiets dan mee! Bij terugkomst als afsluiting een spannend verhaal en optreden van de ‘Big Band’ met vredesliederen. Na afloop, voor wie het wil, gaan we naar het AALLEE festival, met o.a. vredesduiven vouwen bij de Bolder. Kijk voor meer informatie op: www.vredesplatformzwolle.com/1-walk-of-peace/. Meer informatie over de Vredesweek vind je hier.

Meer nieuws

Berichtenarchief

Presentatie nieuw ZWO project BANGLADESH

Zondagochtend 27 februari 2022 is in de gezamenlijke kerkdienst Oosterkerk – Adventskerk het nieuwe ZWO- project gepresenteerd. Dit project ondersteunt vrouwen in Bangladesh die geleerd hebben om een milieuvriendelijke bodemverrijker te produceren! Hiermee dragen ze bij aan de strijd tegen de opwarming van de aarde. Hoe ze dit precies doen, is op eenvoudige wijze aan…

Berichtenarchief

Terugblik openluchtdienst 19 juni 2022

We kijken terug op een geslaagde openluchtdienst. Onze fotograaf Jan van der Meulen heeft een fotoreportage gemaakt die je hier kunt bekijken. Veel plezier.

Berichtenarchief

Zomervespers in juli/augustus – Grote of Sint-Michaëlskerk, aanvang 19.00 uur

Wie de Grote kerk binnenloopt, ziet op het koorhek van het Hoogkoor de Tien Woorden staan. In de zomervespers staan deze oude Woorden, deze leefregels uit Exodus 20, centraal. Thema 30 juni: Geen andere goden/geen godenbeelden maken – ds. Ad Geerling (em. predikant PGZ). Thema 7 juli: De Naam niet misbruiken – ds. Peter van…