Vierdaagse van de Geestelijke Begeleiding

Kennismaken met geestelijke begeleiding

Van woensdag 22 mei t/m zaterdag 25 mei 2024 wordt voor het eerst de vierdaagse van de geestelijke begeleiding gehouden. Verspreid over vier dagen kun je op allerlei plekken in het land proeven van diverse vormen van geestelijke begeleiding. Leden van de Beroepsvereniging Geestelijke Begeleiding bieden dit aan. Je kunt kiezen uit één of meerdere lokale activiteiten. Daarnaast is er elke avond een online aanbod. De beroepsvereniging wil daarmee laten zien een belangrijke eigen bijdrage te leveren aan het welzijn van mensen. Meer informatie hierover is te vinden op www.geestelijkebegeleiding.nl.

Geestelijke begeleiding nodigt je uit om aandacht te schenken aan de bron waaruit jij leeft en helpt je om tot jezelf te komen. Waar vind je inspiratie? Wat is je verlangen? Wat geeft je leven zin en betekenis? Hoe kleurt dat je leven en je samenleven met anderen?

Geestelijke begeleiding maakt ruimte voor dit soort vragen. Dat gebeurt door middel van gesprekken, individueel of in een groep. Daarbij kunnen verschillende werkvormen ingezet worden zoals het lopen van een labyrint, meditatief schilderen, lectio divina, een pelgrimage. Ze helpen om aandacht te geven aan je binnenkant. Op al deze manieren kun je stilstaan bij wat er werkelijk toe doet in je leven. Dat kun je gaan ontdekken tijdens de vierdaagse van de geestelijke begeleiding.

Dag van de geestelijke begeleiding op vrijdag 24 mei 2024 in Zwolle

Wat? Kennismaking met geestelijke begeleiding in het voetspoor van Thomas à Kempis (devotieviering, korte inleiding over Thomas à Kempis als geestelijk begeleider, filmpje, kringgesprek o.l.v. een geestelijk begeleider, maaltijd met het Rad van Moderne Devotie, devotiewandeling)

Wanneer? Vrijdag 24 mei 10.00 uur Inloop en koffie, 10.30 uur start – 14.00 uur.

Waar? Oosterkerk en zalencentrum Bagijnehof, Koewegje 2, 8021 AG Zwolle

Wie? Hans Tissink, Rita van Herk en Remko Veldman

Info: Zelf lunch meenemen, opgeven bij Rita van Herk: herkvanrita@gmail.com

Kosten: Vrijwillige bijdrage