Theologisch eetcafé: de kunst van het ongelukkig zijn

Berichtenarchief

Zwolse dominees spreken zich uit over de actualiteit
Theologisch eetcafé: de kunst van het ongelukkig zijn

Zwolse theologen spreken zich op zes woensdagavonden uit over een actueel thema in Het Vliegende Paard, Voorstraat 17-19 in de binnenstad van Zwolle. Iedereen is welkom vanaf 17.30 uur en kan mee eten in dit theologisch eetcafé. Op 2 oktober is de eerste avond met studentenpastor Martin Jans. Hij spreekt over ‘de kunst van het ongelukkig zijn’. De kosten zijn € 7,50 p.p. per avond, inclusief maaltijd. Opgave bij an.vandermeulen@planet.nl, uiterlijk op zondag 29 september.

Het theologisch eetcafé begint om 17.30 uur met inloop en een drankje. Om 18.00 uur wordt het thema kort en prikkelend neergezet, gevolgd door twintig minuten discussie aan de hand van twee vragen. Om 18.30 uur begint de maaltijd en wordt het gesprek aan tafel voortgezet en om 19.30 uur wordt de avond afgesloten.

Vermaak en pillen
Waarom spreekt studentenpastor Martin Jans op woensdag 2 oktober over de kunst van het ongelukkig zijn? Geluk is een doel geworden. Er is een hele industrie van vermaak en pillen die ons geluk belooft. Maar we zijn verleerd om met ongeluk om te gaan, met wat onvolmaakt is en ons niet lukt. En juist dat kan ons geluk brengen. Martin Jans vertelt ons wat de Vlaamse psychiater Dirk de Wachter hem hierover geleerd heeft.
De erop volgende editie van het theologisch eetcafé is op woensdag 6 november en gaat over groene theologie.