Ontmoetingshuis op zoek naar de ziel van de Kamperpoort

Berichtenarchief

Op dinsdagavond 4 februari organiseert het Ontmoetingshuis Moderne Devotie, in Buurtcentrum Ons Eigen Huis aan de Mussenhage 2, een avond over de ziel van de Kamperpoort. De avond begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Tante Kippe en het Buurtmuseum Kamperpoort werken mee aan deze avond.

Vanaf begin 1400 zijn de Zusters van het Gemeenschappelijk Leven van de Moderne Devotie zich gaan vestigen in de Kamperpoort. Het Zusterhuis “ Wytenhuis “ en het Zusterhuis “van Zuythemhuis “ waren gevestigd bij de Mussenhage. Het Ontmoetingshuis Moderne Devotie maakt nu regelmatig gebruik van de Theodorakapel.

Zij zijn benieuwd naar de wijk Kamperpoort. Wat is er nog over van die ziel, met al die renovaties en nieuwbouw? Vandaar dat ze een aantal Kamperpoorters hebben gevraagd om iets te vertellen over die ziel, die Kamperpoorters nog steeds herkennen en verbinden met elkaar. Er zullen ook oude foto’s worden vertoond, verzameld door het Buurtmuseum. De avond staat open voor iedereen en is gratis toegankelijk.