Mariska van Beusichem neemt afscheid als Zwolse stadspastor

Berichtenarchief

Na vier jaar stadspastor te zijn geweest, zegt dominee Mariska van Beusichem haar werk in Zwolle gedag. U bent van harte welkom in de viering op 4 oktober om 17.00 uur in de Grote Kerk waar zij officieel afscheid neemt.

Vol overtuiging bouwde Mariska als stadspastor samen met de Zwollenaren aan een leefbare stad. “Ik hoef God niet te brengen in Zwolle, Hij is er al. God gebeurt hier en nu”, vertelde Marika bij haar aanstelling. “Ik wil juist mensen op weg helpen God te zien of de Bijbel te lezen.”

Zwolse Bijbel
En het bleef niet bij de Bijbel lézen! In navolging van de Moderne Devoten schreven bijna 1500 Zwollenaren in het afgelopen anderhalf jaar de Bijbel over. Van dit Zwolse Bijbel Project neemt Mariska nog geen afscheid. “De klus is bijna geklaard en ik maak me graag sterk om de handgeschreven Zwolse Bijbel ook echt te laten uitgeven.”

Onvergetelijk
Mariska kijkt met dankbaarheid terug op haar tijd in Zwolle: “Ik werkte hier met heel veel plezier en ontmoette fantastische mensen. Ik ben dankbaar voor alle mooie gesprekken, de hartelijkheid en de inspiratie die ik mocht ontvangen. Voor mij onvergetelijk! Wat ik leerde in Zwolle komt nu goed van pas bij mijn werk als predikant in Utrecht.”

De viering waarin dominee Mariska van Beusichem afscheid neemt als stadspastor is op zondag 4 oktober om 17.00 uur in de Grote Kerk in Zwolle.