Kloosterbioscoop 20 juni: ‘Hajo, een Joodse vluchteling’

Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. De kloosterbioscoop sluit daarbij aan door te documentaire Hajo, een joodse vluchteling te vertonen. Documentairemaker Jacqueline de Bruijn zal zelf aanwezig zijn en deelnemen aan het nagesprek.

De kloosterbioscoop is onderdeel van het programma-aanbod van de Dominicanenkerk in Zwolle en wordt tevens aangeboden in het kader van het programma Bezinning & Inspiratie van de Adventskerk-Oosterkerkgemeente.

Over de documentaire: Nederland hield tussen 1934 en 1938 de grenzen steeds meer gesloten voor de vele vluchtelingen uit Duitsland. Maar na de Kristallnacht, november 1938, mogen er 1500 Joodse kinderen met kindertreinen naar Nederland komen. De dan veertienjarige Hajo is één van hen.

Op het eind van zijn leven gaat hij terug naar de huizen waar hij als vluchtelingenkind woonde en herleest hij de brieven die hij aan zijn ouders schreef. Zijn ervaringen als vluchteling in Nederland hebben een grote impact gehad op de rest van zijn leven. Als vredesactivist richtte hij bijvoorbeeld “Een Ander Joods Geluid” op: “voor Israël en Palestina, tegen bezetting en geweld”.

Filmmaker Jacqueline de Bruijn is zelf aanwezig en zal een toelichting geven.

do 20 jun | 20.00 – 21.30 Dominicanenkerk (bovenoratorium, enkel toegankelijk is per trap ) | € 7,50.

Voor tickets, ga naar: https://www.dominicanenzwolle.nl/programma/kloosterbioscoop-met-filmmaker-hajo-een-joodse-vluchteling.