Johannes Passie Online

Berichtenarchief

Zoveel mogelijk mensen laten genieten van de Johannes Passion van Bach, dat wil Bert van de Wetering van Zing als vanZelf bereiken. Op Goede Vrijdag 2 april om 20.00 uur heeft iedereen de mogelijkheid deze unieke uitvoering te bekijken via een gratis livestream.

Het lijden van Jezus, door de ogen van zijn discipel Johannes en door componist Bach prachtig verklankt in de Johannes Passion. Een tijdloos verhaal over lijden, verloochening en verraad, maar vooral ook over hoop, passie, overgave, liefde en overwinning. Onlosmakelijk verbonden met Pasen. Ook dit jaar wordt Pasen weer anders ingevuld dan we zouden wensen. Een traditionele uitvoering van de Johannes Passion is helaas niet mogelijk en ook de kerkbezoeken worden anders ingevuld.

Online Johannes Passie
Zing als vanZelf komt met een alternatief; een online Johannes Passie. Uitgevoerd door professionele musici en honderden zangers die, wereldwijd, vanuit huis de koralen meezingen en hoorbaar en zichtbaar aanwezig zijn.

Zing- of luister mee met de online uitvoering
De Johannes Passie verbindt mensen met elkaar. Ook op afstand. Veel (oudere) mensen zijn bekend met de prachtige muziek van Bach en ook met de Johannes Passion. Het brengt herinneringen tot leven. We nodigen iedereen van harte uit om mee te zingen of om enkel te luisteren en te genieten van deze geweldige muziek, vanuit de eigen huiskamer.

In dat kader willen wij u vragen om dit bericht te delen en de livestream kenbaar te maken aan uw leden. Om de livestream te volgen gaat u naar:

https://zingalsvanzelf.nl/zangtrainingen/johannes-passie-online

Unieke uitvoering voor iedereen te volgen
Zing als VanZelf hoopt met het aanbieden van deze unieke uitvoering van de Johannes Passion en de mogelijkheid om deze live te streamen, een lichtpuntje te brengen in deze periode. De stream kan op elke moment tijdens de Paasdagen teruggekeken worden.