Gebruikt gereedschap inleveren voor Afrikaanse vakscholen

Berichtenarchief
Gered Gereedschap is een landelijke stichting die oud, gebruikt gereedschap inzamelt, in 14 werkplaatsen verspreid over het land opknapt en verscheept naar vakscholen in ontwikkelingslanden. De werkplaatsen worden bemenst door vrijwilligers.

De Evangelische-Luthers Gemeente Zwolle heeft zich voor de komende twee jaar verbonden aan dit initiatief en organiseert tal van activiteiten om met name de werkplaats Deventer te ondersteunen. Naast het inzamelen van financiën worden er door de timmergroep transportkisten in elkaar gezet en zijn de gemeenteleden actief in het inzamelen van gebruikt gereedschap.

Op de Groene Paasmarkt in Zwolle op zaterdag 1 april 2023 komen deze werkzaamheden allemaal bij elkaar. Daarbij staat duurzaamheid centraal: in de producten die te verkrijgen zijn, de aangeboden hapjes, in workshops en een inspiratiehoek. Verder laat de timmerploeg haar werkzaamheden zien én is er gelegenheid om overbodig oud gereedschap in te leveren.

Nu kent Zwolle geen werkplaats van de Gered Gereedschap stichting. Vandaar dat we leden van de PGZ-kerken in de gelegenheid willen stellen om hun oude gereedschap in te leveren. Dan zorgen wij dat het bij de werkplaats Deventer komt.

U bent van harte uitgenodigd om uw gereedschap af te geven bij de Lutherse kerk en een kijkje te nemen op de Groene Paasmarkt.

Zaterdag 1 april van 10 – 15 uur op het plein aan de achterkant van de kerk: Potgieterssingel. (naast de Fundatie)