Blog van 26 mei: Kerk in tijden van corona

Berichtenarchief

In deze turbulente tijd schrijven de vijf beroepskrachten van het cluster Adventskerk-Oosterkerk wekelijks een blog. Ter bemoediging, inspiratie, voor saamhorigheid.

26 mei: Elly Urban – Pinksteren en paardenbloemen

Echt groene vingers heb ik niet maar ik geniet wel van mijn tuin. De afgelopen weken twijfelde ik over gras maaien. Het gras stond hoog, en het stond vol bloemen. Paardenbloemen bijvoorbeeld. Ik weet dat dat er steeds meer worden, onkruid….. maar ik las ook iets over een actie in België, Maai Mei Niet, een oproep om (een deel van) je gazon in de maand mei niet maaien. Die paardenbloemen vormen namelijk ook een rijk buffet voor hommels, vlinders en andere insecten. Biodiversiteit. Dus ik heb gewacht tot de paardenbloemen waren uitgebloeid en uiteindelijk vlak voor Pinksteren de grasmaaier tevoorschijn gehaald.

Die mooie pluizige zaadbolletjes van de paardenbloemen in de wind, ze deden me denken aan het Pinksterfeest. De pluisjes waaien overal naar toe, zonder dat wij er grip op hebben. Gods Geest tuiniert niet zo gestructureerd, binnen de hekjes en afgepaalde perkjes, volgens schema’s en zaaiplannen. Ze waait waarheen ze wil. Ze zet mensen in bloei, overal, onverwacht en verrassend. Dat probeer ik vast te houden, na het Pinksterfeest: om op zoek te gaan naar plekken waar iets van die Geest opbloeit. Om me te laten verrassen, te laten inspireren.

Als je de pluisjes van de paardenbloem wegblaast mag je een wens doen (ken je die leuke gewoonte?). Blaas maar…..aangestoken door Gods Geest. Laat die zaadjes overal maar terecht komen, zaadjes van liefde en hoop, van vrede, van geloof, ze zullen vrucht dragen. Vruchten van de Geest. Blaas maar, en wens iets moois, iets goeds. Wat is jouw wens?

Ds. Elly Urban

Vorige blog:

19 mei

Volgende blog:

2 juni

Meer nieuws

Berichtenarchief

Huispaaskaarsen 2021

Ook in 2021 kunt u weer Huispaaskaarsen bestellen via de Adventskerk. Aangezien er geen poster in de kerk opgehangen kan worden, is de gang van zaken dit jaar anders. Via deze link kunt u zien welke kaarsen u kunt bestellen. Ook de prijzen en de afbeeldingen op de kaarsen treft u daar aan. Voor informatie kunt…

Berichtenarchief

Blog van 22 april: Kerk in tijden van corona

In deze turbulente tijd schrijven de vijf beroepskrachten van het cluster Adventskerk-Oosterkerk dagelijks een blog. Van maandag tot en met vrijdag bloggen zij om beurten. Ter bemoediging, inspiratie, voor saamhorigheid. We plaatsen de nieuwe blog telkens bovenaan; de eerdere blogs zijn eronder te lezen. 22 april – Nelleke Eygenraam: Heimwee Binnenkort woon ik al 16…

Berichtenarchief

Geloof en een hoop zonnepanelen

Theaterversie ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’ naar Zwolle Kees Posthumus, al jaren bekend als een sprankelend en boeiend verhalenverteller, tevens theatermaker, treedt op woensdag 10 mei 2023 op in de Oosterkerk. Hij brengt daar de voorstelling ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’, samen met multimuzikant Henk van Glabbeek. Aanvang 20.00 uur; toegang vrij – vrijwillige bijdrage….