Amnesty brieven schrijven

Berichtenarchief

Beste Amnesty brievenschrijvers,

Net als vorig jaar bieden we u aan om thuisschrijfpakketjes te ontvangen om in het weekend van 10 december -de Internationale dag van de Mensenrechten- thuis brieven over te schrijven en/of kaartjes te maken. Amnesty Nederland heeft om het thuis schrijven te bevorderen een thuisschrijfpakketje ontwikkeld met 10 voorbeeldbrieven, 10 vel papier, 10 blanco solidariteitskaartjes, pen en poster in een FSC-papieren envelop. Het uitgangspunt van Amnesty is nog steeds dat zoveel mogelijk mensen brieven schrijven. Dat heeft nog meer effect op autoriteiten en op gevangenen die solidariteitskaartjes krijgen.

Indien u een thuisschrijfpakketje wilt ontvangen om met uw naasten te gaan schrijven, dan kunt u dat uiterlijk 7 december doorgeven aan Corien de Boer, via coriendeboer@home.nl. U krijgt het pakketje bij u thuis bezorgd. De geschreven kaarten en brieven worden ook weer bij u opgehaald. U hoeft deze niet zelf te versturen.

Verder organiseert Amnesty Zwolle, uitgaande van de dan geldende coronaregels, een schrijfbijeenkomst in de Stadkamer op 11 december 2021, tussen 10 en 17 uur. Met muzikale intermezzo’s, poëzie en kinderactiviteiten.

Met vriendelijke groet,
Corien de Boer
Amnesty schrijfgroep Zwolle Zuid